Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13247
Название: Нетрадиційна олієвмісна сировина в Україні
Авторы: Хижняк, Ольга Олександрівна
Галицька, Лілія Юріївна
Іванов, Сергій Віталійович
Ключевые слова: олія
жирні кислоти
вітаміни
oil
fatty acids
vitamins
кафедра експертизи харчових продуктів
Дата публикации: 2013
Библиографическое описание: Іванов, С. В. Нетрадиційна олієвмісна сировина в Україні / С. В. Іванов, О. О. Хижняк, Л. Ю. Галицька // Якість і безпека харчових продуктів: міжнародна науково-технічна конференція, 14-15 лист. 2013. – К: НУХТ, 2013. – С. 175-176.
Краткий осмотр (реферат): В тезах представлений огляд та характеристика олій виготовлених з нетрадиційної сировини в Україні, які є перспективними джерелами біологічно активних ліпідів, білків, мікроелементів і вітамінів. До нетрадиційних видів сировини відносять насіння томатів, гарбузів, виноградні кісточки, пшеничні та кукурудзяні зародки тощо. Олію з них застосовують для харчових та лікувально-профілактичних цілей. Завдяки тому, що олії виготовляються методом холодного пресування, зберігаються незамінні поліненасичені ω-3 та ω-6 кислоти, вітаміни А та Е. Саме збереження корисних і незамінних речовин у процесі виробництва рослинних олій є досить важливим. Так як вони не лише задовольняють потреби у харчових речовинах, смаку та енергії, а й позитивно впливають на здоров’я споживачів. In the abstract provides an overview and characteristics of oils produced from new raw material in Ukraine, which are promising sources of bioactive lipids, proteins, minerals and vitamins. By non-traditional raw materials include seeds of tomatoes, pumpkins, grape seeds, wheat germ and corn and so on. Oil are used for food and health care goals. Because the oil produced by cold pressing, kept the essential polyunsaturated ω-3 and ω-6 acids, vitamins A and E. It is the preservation of useful and essential substances in the production of vegetable oils is very important. Since they not only meet the needs nutrients, taste and energy, but also positively influence the health of consumers.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://hdl.handle.net/123456789/13247
Располагается в коллекциях:Тези доповідей

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
tezu-Galitska.pdf112.39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.