Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13247
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorХижняк, Ольга Олександрівна-
dc.contributor.authorХижняк, Ольга Александровна-
dc.contributor.authorKhyzhnyak, Olga-
dc.contributor.authorИванов, Сергей Витальевич-
dc.contributor.authorIvanov, Sergey-
dc.contributor.authorІванов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorГалицкая, Лилия Юрьевна-
dc.contributor.authorГалицька, Лілія Юріївна-
dc.contributor.authorGalitska, Liliya-
dc.date.accessioned2014-03-19T10:09:06Z-
dc.date.available2014-03-19T10:09:06Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationІванов, С. В. Нетрадиційна олієвмісна сировина в Україні / С. В. Іванов, О. О. Хижняк, Л. Ю. Галицька // Якість і безпека харчових продуктів: міжнародна науково-технічна конференція, 14-15 лист. 2013. – К: НУХТ, 2013. – С. 175-176.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/13247-
dc.description.abstractВ тезах представлений огляд та характеристика олій виготовлених з нетрадиційної сировини в Україні, які є перспективними джерелами біологічно активних ліпідів, білків, мікроелементів і вітамінів. До нетрадиційних видів сировини відносять насіння томатів, гарбузів, виноградні кісточки, пшеничні та кукурудзяні зародки тощо. Олію з них застосовують для харчових та лікувально-профілактичних цілей. Завдяки тому, що олії виготовляються методом холодного пресування, зберігаються незамінні поліненасичені ω-3 та ω-6 кислоти, вітаміни А та Е. Саме збереження корисних і незамінних речовин у процесі виробництва рослинних олій є досить важливим. Так як вони не лише задовольняють потреби у харчових речовинах, смаку та енергії, а й позитивно впливають на здоров’я споживачів.В тезисах представлен обзор и характеристика масел изготовленных из нетрадиционного сырья в Украине, которые являются перспективными источниками биологически активных липидов, белков микроэлементов и витаминов. К нетрадиционным видам сырья относят семена томатов, тыквы, виноградные косточки, пшеничные и кукурузные зародыши и т.д. Масло из них применяют для пищевых и лечебно-профилактических целей. Благодаря тому, что масла изготавливаются методом холодного прессования, сохраняются незаменимые полиненасыщенные ω-3 и ω-6 кислоты, витамины А и Е. Именно сохранение полезных и незаменимых веществ в процессе производства растительных масел является весьма важным. Так как они не только удовлетворяют потребности в пищевых веществах, вкуса и энергии, но и положительно влияют на здоровье потребителей.In the abstract provides an overview and characteristics of oils produced from new raw material in Ukraine, which are promising sources of bioactive lipids, proteins, minerals and vitamins. By non-traditional raw materials include seeds of tomatoes, pumpkins, grape seeds, wheat germ and corn and so on. Oil are used for food and health care goals. Because the oil produced by cold pressing, kept the essential polyunsaturated ω-3 and ω-6 acids, vitamins A and E. It is the preservation of useful and essential substances in the production of vegetable oils is very important. Since they not only meet the needs nutrients, taste and energy, but also positively influence the health of consumers.uk_UA
dc.subjectоліяuk_UA
dc.subjectжирні кислотиuk_UA
dc.subjectвітаміниuk_UA
dc.subjectподсолнечное маслоuk_UA
dc.subjectжирные кислотыuk_UA
dc.subjectвитаминыuk_UA
dc.subjectoiluk_UA
dc.subjectfatty acidsuk_UA
dc.subjectvitaminsuk_UA
dc.subjectкафедра експертизи харчових продуктів-
dc.titleНетрадиційна олієвмісна сировина в Україніuk_UA
dc.title.alternativeНетрадиционное маслосодержащее сырье в Украинеuk_UA
dc.title.alternativeUnconventional oleaginous raw in Ukraineuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tezu-Galitska.pdf112.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.