Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13249
Title: Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України
Other Titles: A study of the safety performance of potatoes from different regions of Ukraine
Authors: Хижняк, Ольга Олександрівна
Філіпченко, І. М.
Khyzhnyak, Olga
Philipchenko, I.
Keywords: токсичні речовини
безпека харчування
екологічно чиста продукція
toxic substances
food security
environmentally friendly products
токсические вещества
экологически чистая продукция
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2012
Citation: Хижняк, О. О. Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України / О. О. Хижняк, І. М. Філіпченко // Наукові праці НУХТ. – 2012. – № 47. – C. 44-49.
Abstract: В статті висвітлене актуальне питання щодо безпеки харчових продуктів. Рослинна сировина, що використовується в харчовій промисловості, не завжди задовольняє вимог споживача через забрудненість їх токсичними речовинами – токсичними металами, пестицидами, мікотоксинами, нітратами, радіонуклідами. Які потрапляючи в організм людини можуть спричиняти незворотні наслідки для здоров’я. Тому, одним з перспективних напрямків є використання сировини для отримання харчових продуктів з «екологічно чистих» регіонів України. В ході досліджень визначили, що найбільш екологічно чистим регіоном для вирощування картоплі є Західний регіон.В статье освещено актуальный вопрос о безопасности пищевых продуктов. Растительное сырье, используемое в пищевой промышленности, не всегда удовлетворяет требованиям потребителя через загрязненность их токсичными веществами - токсичными металлами, пестицидами, микотоксинами, нитратами, радионуклидами, которые попадая в организм человека могут вызвать необратимые последствия для здоровья. Поэтому, одним из перспективных направлений является использование сырья для получения пищевых продуктов с «экологически чистых» регионов Украины. В ходе исследований определили, что наиболее экологически чистым регионом для выращивания картофеля является Западный регион.The article is devoted to the topical issue of food safety. Vegetable raw materials used in the food industry, not always meet the requirements of the consumer through the contamination of their toxic substances toxic metals, pesticides, mycotoxins, nitrates, radionuclides. That once in the human body can cause irreversible health effects. Therefore, one of perspective directions is the usage of raw materials for food products of «ecologically clean» regions of Ukraine. During the research was determined that the most ecologically clean region for potato is the Western region.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/13249
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
nuft-2012.pdf3.38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.