Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13249
Title: Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України
Authors: Хижняк, Ольга Олександрівна
Філіпченко, Ірина Миколаївна
Keywords: токсичні речовини
безпека харчування
екологічно чиста продукція
toxic substances
food security
environmentally friendly products
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2012
Citation: Хижняк, О. О. Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України / О. О. Хижняк, І. М. Філіпченко // Наукові праці НУХТ. – 2012. – № 47. – C. 44-49.
Abstract: В статті висвітлене актуальне питання щодо безпеки харчових продуктів. Рослинна сировина, що використовується в харчовій промисловості, не завжди задовольняє вимог споживача через забрудненість їх токсичними речовинами – токсичними металами, пестицидами, мікотоксинами, нітратами, радіонуклідами. Які потрапляючи в організм людини можуть спричиняти незворотні наслідки для здоров’я. Тому, одним з перспективних напрямків є використання сировини для отримання харчових продуктів з «екологічно чистих» регіонів України. В ході досліджень визначили, що найбільш екологічно чистим регіоном для вирощування картоплі є Західний регіон. The article is devoted to the topical issue of food safety. Vegetable raw materials used in the food industry, not always meet the requirements of the consumer through the contamination of their toxic substances toxic metals, pesticides, mycotoxins, nitrates, radionuclides. That once in the human body can cause irreversible health effects. Therefore, one of perspective directions is the usage of raw materials for food products of «ecologically clean» regions of Ukraine. During the research was determined that the most ecologically clean region for potato is the Western region.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/13249
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
nuft-2012.pdf3.38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.