Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1345
Title: Збагачуйте гранульовані комбікорми для кролів овочевими ароматизованими добавками
Other Titles: Enrich granulated stern for crawls vegetable aromatic additive
Authors: Шаповаленко, Олег Іванович
Почеп, Володимир Анатолійович
Євтушенко, Олег Олександрович
Yevtushenko, Oleg
Shapovalenko, Oleg
Pochep, Vladimir
Keywords: натуральні добавки
натуральные добавки
natural additives
зерно
кролі
протеїн
жир
крохмаль
клітковина
морква
картопля
сушіння
хімічний склад
овочевий сік
запах
гранули
технологічна схема
кроли
протеин
крахмал
клетчатка
морковь
картошка
сушение
химический состав
овощной сок
гранулы
технологическая схема
grain
crawls
protein
fat
starch
cellulose
carrot
potatoes
drying
chemical composition
vegetable juice
aroma
granules
technological scheme
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2010
Citation: Шаповаленко, О. І. Збагачуйте гранульовані комбікорми для кролів овочевими ароматизованими добавками / О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. А. Почеп // Зерно і хліб. – 2010. - № 4. – С. 44 – 45.
Abstract: З сирих овочів виробляють кормове борошно, проте сушінні овочів є витратним процесом. Їх вологість становить 80 %. Тому запропоновано вилучити сік, а сировина подрібниться автоматично. Натуральні овочеві соки є природними джерелами ароматів. Овочеві вичавки подрібнювали та просіювали. Кількість введення була 10 %. Виробництво корму включає пресування продукту, охолодження, сушіння, просіювання. Параметри пресування: вологість суміші - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, діаметр отворів матриці - 4 мм. Досягнуто збереження енергії, поживних речовин. Из сырых овощей производят кормовую муку, но сушение овощей есть затратным процессом. Их влажность составляет 80 %. Поэтому предложено извлекать сок, а сырьё измельчится автоматически. Натуральные овощные соки это природные источники ароматов. Овощной жмых измельчали и просеивали. Количество введения была 10 %. Производство корма состоит из прессования продукта, охлаждения, сушения, просеивания. Параметры прессования: влажность смеси - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, диаметр отверстий матрицы - 4 мм. Достигли сохранение энергии, питательных веществ. From raw vegetables produce stern flour, but drying vegetables is the cost process. Their moisture is 80 %. So it is offered to extract juice, other than raw material is break automatically. Natural vegetable juice is natural sources of aroma. The vegetable жмых reduced and sifted. The Quantity of the introduction was 10 %. Production stern consists of pressing the product, cooling, drying, sifting. The parameters of the pressing: moisture mixture - 15,5…17,0 %; the temperature of the granules -60…80 ˚С, diameter hole matrixes - 4 mm. Reached the preservation to energy, nutrients.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1345
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Untitled.FR10(1).pdf3.95 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.