DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1485

Название: Визначення реологічних властивостей дисперсних матеріалів - відходів харчової та переробної промисловості
Другие названия: The definition of reological properties of disperse materials - food and process industry scraps
Авторы: Штефан, Євгеній Васильович
Риндюк, Дмитро Вікторович
Stefan, Eugene
Rindyuk, Dmitry
Ключевые слова: реологічні параметри
експериментальна методика
інформаційна технологія проектування
математичне моделювання
реологические параметры
экспериментальная методика
информационная технология проектирования
reological parameters
experimental technique
information technology of designing
mathematical simulation
кафедра машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання
кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій
Issue Date: 2008
Библиографическое описание: Штефан, Є. В. Визначення реологічних властивостей дисперсних матеріалів - відходів харчової та переробної промисловості / Є. В. Штефан, Д. В. Риндюк // Наукові праці НУХТ. – 2008. – № 25.
Краткий осмотр (реферат): Розглянута проблема визначення реологічних параметрів дисперсних матеріалів типу лузги соняшника, соломи, жому, пивної дробини, деревної стружки та ін.. Обґрунтована актуальність визначення цих параметрів при розробленні інформаційних технологій проектування обладнання. Представлена методика експериментального визначення реологічних параметрів дисперсних матеріалів.
Рассмотрена проблема определения реологических параметров дисперсных материалов типа лузги подсолнуха, соломы, жома, пивной дробины, древесной стружки и т.д. Обоснована актуальность определения этих параметров при разработке информационных технологий проектирования оборудования. Представлена методика экспериментального определения реологических параметров дисперсных материалов.
The problem of definition of reological parameters of disperse materials as sunflower hull, straw, beetcake, beer grain, wood shaving etc. is considered. The urgency of definition of these parameters by the development of information technologies of designing of equipment is substantiated. The technique of experimental definition of reological parameters of disperse materials is submitted.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1485
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
THE DEFINITION OF REOLOGICAL PROPERTIES OF DISPERSE MATERIALS - FOOD AND PROCESS INDUSTRY SCRAPS.pdf484,31 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback