Термодинамические свойства растворов глюкозы и фруктозы
Вантажиться...
Дата
1987
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
В статье приведены экспериментальные и расчетные данные термодинамических показателей (свободной энергии, энтальпии, энтропии) растворов глюкозы и фруктозы с массовой долей сухих веществ 80% и 90% соответственно.В статті наведені експериментальні та розрахункові дані термодинамічних показників (вільної енергії, ентальпії, ентропії) розчинів глюкози та фруктози з масовою часткою сухих речовин 80% та 90% відповідно. Встановлено, що ентальпія та ентропія розчинів обернено пропорційно залежить від температури та вмісту сухих речовин, що є характерним для асоційованих рідин. The article presented experimental and calculated data of thermodynamic parameters (free energy, enthalpy, entropy) solutions of glucose and fructose by weight solids of 80% and 90% respectively. Found that the enthalpy and entropy of solution is inversely proportional to the temperature and solids content, which is characteristic of associated liquids.
Опис
Ключові слова
растворы глюкозы, растворы фруктозы, энтальпия, glucose, fructose solutions, enthalpy, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Термодинамические свойства растворов глюкозы и фруктозы / Р. Ц. Мищук, Л. С. Грабова, В. В. Петрушевский, Н. П. Ивчук // Сахарная промышленность. – 1987. - № 7. - С. 48-50.