Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15726
Title: Математичне моделювання показників альбуміно-рослинних сумішей після розморожування
Other Titles: Mathematical modeling of parameters of albumin- vegetable mixtures after unfreezing
Authors: Грек, Олена Вікторівна
Онопрійчук, Олена Олександрівна
Тимчук, Алла Вікторівна
Grek, Olena
Onopriichuk, Olena
Tymchuk, Alla
Keywords: альбумінна маса
альбуминная масса
albumen mass
екструдата крупи манної
экструдат крупы манной
semolina extrudate
альбумінно-рослинні суміші
альбуминно-растительные смеси
albumin-vegetable mixtures
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2014
Citation: Грек, О. В. Математичне моделювання показників альбуміно-рослинних сумішей після розморожування / О. В. Грек, О. О. Онопрійчук, А. В. Тимчук // Продовольча індустрія АПК. – 2014. - № 2. - С. 15–18.
Abstract: З технологічної точки зору для збереження якісних показників альбумінно-рослинних сумішей для заморожування визначена оптимальна кількість внесення підготовленого екструдату крупи манної. В результаті знижуються втрати при розморожуванні альбумінно-рослинних сумішей (АРС) та стабілізуються показники. Отримані АРС рекомендовано використовувати для корегування складу напівфабрикатів на молочно-білковій основі. С технологической точки зрения для сохранения качественных показателей альбуминно-растительных смесей для замораживания определено оптимальное количество внесения подготовленного экструдата крупы манной. В результате снижаются потери при размораживании альбуминно-растительных смесей (АРС) и стабилизируются показатели. Полученные АРС рекомендуется использовать для корректировки состава полуфабрикатов на молочно-белковой основе. From a technological point of view the optimal number of entering semolina extrudate was determined to maintain the qualitative indicators of albuminno-vegetable mixtures for freezing. As a result the losses during unfreezing of albuminno-vegetable mixtures (AVM) were reduced and the parameters were stabilized. These AVM were recommended to use for the correction of composition of semi-products on milk albuminous basis.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15726
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
APK.pdf590.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.