Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15734
Title: Вплив способу заморожування на біохімічні характеристики ягід дикорослої смородини
Authors: Сімахіна, Галина Олександрівна
Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
Keywords: рослинна сировина
заморожування
біохімічні реакції
plant raw
freezing
biochemical reactions
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2014
Citation: Сімахіна, Г. Вплив способу заморожування на біохімічні характеристики ягід дикорослої смородини / Галина Сімахіна, Світлана Халапсіна // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки : технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 22-23 травня 2014 р. / Національний університет харчових технологій ; Міністерство освіти і науки України — К. : НУХТ, 2014. – С. 105-106.
Abstract: Високий ступінь збереження біологічно активних речовин при заморожуванні сировини пояснюється сповільненням біохімічних реакцій за рахунок виходу вологи зі сфери хімічних реакцій при фазовому переході вода-лід і пригнічуючій дії низьких температур на мікроорганізми. The high grade of protecting the biologically active substances in freezing the plant raw materials can be explained by slowing down the biochemical reactions due to elimination of moisture from the sphere of chemical reactions in phase transitions ‘water – ice’ and suppressive influence of low temperatures on microorganisms.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15734
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Simakhina_tezy3.pdf125.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.