Пророщене зерно сочевиці зеленої, як джерело сполук антиоксидантної дії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В процесі пророщування сочевиці зеленої, у зерні проходять різноманітні біохімічні процеси, завдяки яким значно підвищується його харчова та біологічна цінність, спостерігається збільшення вмісту сполук антиоксидантної дії, особливо аскорбінової кислоти. In the process of sprouting green lentils, grains are in various biochemical processes by which considerably increases its food and biological value, an increase in the content of antioxidant compounds of action, especially ascorbic acid.

Опис

Ключові слова

сполуки антиоксидантної дії, пророщене зерно, сочевиця, compound antioxidant action, germinated seeds, lentil, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Бабяк, Н. Пророщене зерно сочевиці зеленої, як джерело сполук антиоксидантної дії / Наталія Бабяк, Ірина Ясінська , Вікторія Іванова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 42-43.