DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16076

Название: Сухий екстракт кореня імбиру - джерело біологічно активних речовин
Другие названия: Dry ginger root extract - a source of dietary substances
Авторы: Терлецька, Віта Альбертівна
Рубанка, Катерина Володимирівна
Зінченко, Інна Миколаївна
Terletska, Vita
Rubanka, Katherine
Zinchenko, Inna
Ключевые слова: рослинна сировина
корінь імбиру
біологічно активні речовини
растительное сырье
корень имбиря
биологически активные вещества
biologically active substances
herbs
ginger
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Рубанка, К. Сухий екстракт кореня імбиру - джерело біологічно активних речовин / Катерина Рубанка, Інна Зінченко, Віта Терлецька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 206-208.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено вплив технологічної переробки отримання сухого екстракту на зміни певних компонентів хімічного складу кореня імбиру. Проведена порівняльна оцінка хімічного складу висушеного кореня імбиру та отриманого з нього сухого екстракту. Встановлено, що дані екстракти після технологічної переробки збільшують вміст мінеральних сполук, вміст вітамінів та фенольних речовин, що дає можливість збагачувати продукти не збалансовані за вмістом вітамінів та мінералів. Исследовано влияние технологической переработки получения сухого экстракта на изменения определенных компонентов химического состава корня имбиря. Проведена сравнительная оценка химического состава высушенного корня имбиря и полученного из него сухого экстракта. Установлено, что данные экстракты после технологической переработки увеличивают содержание минеральных соединений, содержание витаминов и фенольных веществ, что дает возможность обогащать продукты не сбалансированы по содержанию витаминов и минералов. Influence of technological processing to obtain dry extract certain components changes the chemical composition of root ginger. Comparative evaluation of chemical composition of dried ginger root and got him dry extract. It was established that these extracts after technological processing increased content of mineral compounds, vitamins and phenolic compounds, which makes it possible to enrich the products do not balanced in vitamins and minerals.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16076
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
117.pdf1,43 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback