Вивчення ефективності різних способів екстрагування для удосконалення технології морозива з рослинними екстрактами

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено, що за віброекстрагування вилучення екстрактивних речовин у розчинник проходить ефективніше, а рівноважна концентрація екстрактивних речовин у екстрактах настає швидше, що дозволяє раціонально використовувати рослинну сировину, скорочувати технологічний цикл виробництва та заощаджувати витрати енергоресурсів. It is established that for vibroekstrahuvannya removal of extractives in the solvent is more efficient and the equilibrium concentration of extractives in the extracts is faster, allowing efficient use of plant material, to reduce the technological cycle of production and save energy consumption.

Опис

Ключові слова

морозиво, рослинні екстракти, екстрагування, plant extracts, extraction, ice

Бібліографічний опис

Антонюк, О. Вивчення ефективності різних способів екстрагування для удосконалення технології морозива з рослинними екстрактами / Олена Антонюк, Валентина Саржан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 494-495.