Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16308
Title: Повышение эффективности восстановления сухого молочного сырья за счет сонохимических воздействий
Other Titles: Improving the efficiency of the recovery of dry raw milk by sonochemical effects
Authors: Кочубей-Литвиненко, Оксана Валерьяновна
Тихомирова, Наталья Анатольевна
Красуля, Ольга Николаевна
Kochubei-Lytvynenko, Oksana
Tikhomirova, Natalia
Krasulia, Olga
Keywords: сонохимический реактор
сухие продукты
молочное сырье
сонохіміческій реактор
молочна сировина
сухі продукти
sonochemical reactor
dry products
raw milk
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2014
Citation: Повышение эффективности восстановления сухого молочного сырья за счет сонохимических воздействий / О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. А. Тихомирова, О. Н. Красуля, В. И. Богуш // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 82-83
Abstract: Важной технологической операцией производства продуктов из восстановленного одно- и многокомпонентного молочного сырья является растворение сухих продуктов в воде, поскольку от его полноты и интенсивности зависят качество, свойства, выход готового продукта и энергозатраты. Недостатком традиционного способа восстановления является то, что с целью наибольшего набухания белков, устранения водянистого привкуса и достижения нормальних плотности и вязкости после растворения смесь выдерживают длительное время при низкой температуре, что влечет за собой большие затраты времени и энергии. Важливою технологічною операцією виробництва продуктів з відновленого одно-і багатокомпонентного молочної сировини є розчинення сухих продуктів у воді, оскільки від його повноти та інтенсивності залежать якість, властивості, вихід готового продукту і енерговитрати. Недоліком традиційного способу відновлення є те, що з метою найбільшого набухання білків, усунення водянистого присмаку і досягнення нормальних щільності й в'язкості після розчинення суміш витримують тривалий час при низькій температурі, що тягне за собою великі витрати часу та енергії.Important process step production of the reduced single-and multi-component raw milk is the dissolution of dry food in the water because of its completeness and intensity depend on the quality properties of the final product yield and energy consumption. The disadvantage of the traditional method of recovery is that the purpose of the greatest swelling proteins eliminate watery taste and achieve a normal density and viscosity after dissolution of the mixture was kept for long periods at low temperature, which entails large expenditures of time and energy.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16308
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
54.pdf102.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.