DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16415

Название: Антагоністичні властивості метаболітів дріжджів Saccharomyces cerevisiae
Другие названия: Antagonistic properties of metabolites of the yeast Saccharomyces cerevisiae
Авторы: Дорош, Ганна П.
Грегірчак, Наталія Миколаївна
Gregirchak, Natalia
Dorosh, Anna
Ключевые слова: антагоністичні властивості
дріжджі Saccharomyces cerevisiae
метаболіти
антагонистические свойства
дрожжи Saccharomyces cerevisiae
метаболиты
yeast Saccharomyces cerevisiae
antagonistic properties
metabolites
кафедра біотехнології і мікробіології
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Дорош, А. Антагоністичні властивості метаболітів дріжджів Saccharomyces cerevisiae / Анна Дорош, Наталія Грегірчак // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 598-599.
Краткий осмотр (реферат): Лізовані клітини дріжджів виділяють у навколишнє середовище біологічно активні речовини та низькомолекулярні продукти життєдіяльності, в якості яких можуть виступати гідролітичні ферменти, не використані запасні речовини, накопичені токсини та інші продукти метаболічного обміну, які сприяють пригніченню росту бактерій. Дія метаболітів дріжджів та лізованих дріжджових клітин на грамнегативні і грампозитивні мікроорганізми різна. Тому лізати культур дріжджів представляють перспективний матеріал для подальших досліджень. Лизированных клетки дрожжей выделяют в окружающую среду биологически активные вещества и низкомолекулярные продукты жизнедеятельности, в качестве которых могут выступать гидролитические ферменты, не использованные запасные вещества, накопленные токсины и другие продукты метаболического обмена, способствующие угнетению роста бактерий. Действие метаболитов дрожжей и лизированных дрожжевых клеток на грамотрицательные и грамположительные микроорганизмы разная. Поэтому лизаты культур дрожжей представляют перспективный материал для дальнейших исследований. Lysed yeast cells release into the environment of biologically active substances and low-waste products, as that may act as hydrolytic enzymes, used spare material, accumulated toxins and other metabolic products that contribute to the inhibition of bacterial growth. Effects of yeast metabolites and lysed yeast cells on Gram-negative and Gram-positive bacteria is different. Therefore, lysates of yeast cultures represent a promising material for further research.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16415
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
348.pdf1,35 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback