Сучасні способи вилучення каротиноїдів із рослинних джерел

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Аналіз різних рослинних джерел каротиноїдів показав, що найперспективнішим для України є морква і гарбуз. Способи екстракції впливають на можливість використання B-каротину в якості перспективної харчової добавки. Analysis of different plant sources of carotenoids showed that the most promising for Ukraine carrots and pumpkin. Methods of extraction affect how you can use B-carotene as a promising dietary supplement.

Опис

Ключові слова

харчові барвники, рослинна сировина, каротиноїди, food coloring, vegetable raw materials, carotenoids, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра харчової хімії

Бібліографічний опис

Сучасні способи вилучення каротиноїдів із рослинних джерел / Катерина Павленко, Мар'яна Волосецька, Світлана Бондаренко, Олена Подобій // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 2. – С. 697-698.