Назви страв української національної кухні: етимологічний аспект

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом багатьох століть, багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними властивостями. Українські борщі і пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі [1,3]. Кулінарія України налічує сотні рецептів, що характеризуються простотою приготування і неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Однак у всі часи люди не надто цікавились, звідки пішли назви відомих на увесь світ слів: борщ, вареники, пампушки, налисники та інші. Ukraine is famous for its cuisine, which was created for centuries, rich in tradition, features a variety of dishes and their high taste and nutritional value. Ukrainian borscht and dumplings, dumplings and dumplings, sausages and hot drinks from fruits and honey known worldwide [1,3]. Cooking Ukraine has hundreds of recipes that are characterized by simplicity preparation and unique taste, aroma, juiciness. However, at all times people are not too interested in where there was a name known to the world of words: borscht, dumplings, dumplings, pancakes and more.

Опис

Ключові слова

національна кухня, етимологічний аспект, назви страв, cuisine, etymological aspect, names of the dishes, кафедра гуманітарних дисциплін

Бібліографічний опис

Яременко, С. А. Назви страв української національної кухні: етимологічний аспект / С. А. Яременко, О. Б. Дубінська / Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 31.