Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17875
Title: Моделювання процесу перемішування фаршу в кутер-мішалці
Other Titles: Modeling of the forcemeat mixing in kutter-mixer
Authors: Чепелюк, Олександр Миколайович
Чепелюк, Олена Олександрівна
Федоров, Сергій Федорович
Chepeliuk, Oleksandr
Chepeliuk, Olena
Fedorov, Sergiy
Keywords: моделювання
перемішування
фарш
кутер-мішалка
робочий орган
геометричні параметри
моделирование
перемешивание
куттер-мешалка
рабочий орган
геометрические параметры
modeling
mixing
forcemeat
kutter-mixer
working unit
geometrics parameters
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2012
Citation: Моделювання процесу перемішування фаршу в кутер-мішалці / О. М. Чепелюк, О. О. Чепелюк, С. Ф. Федоров, К. А. Цвєткова // Харчова промисловість. – 2012. – № 13. – С. 190–193.
Abstract: Розглянуто вплив процесу перемішування компонентів м’ясного фаршу на отримання якісної готової продукції. Обґрунтовано доцільність використання комбінованого обладнання – кутер-мішалок – для здійснення цього процесу. Встановлено, що доцільніше використовувати спіральні робочі органи з п’ятьма витками висотою 75 мм. Рассмотрено влияние процесса перемешивания компонентов мясного фарша на получение качественной готовой продукции. Обоснована целесообразность использования комбинированного оборудования – куттер-мешалки – для осуществления этого процесса. Установлено, что наиболее целесообразно использовать спиральные рабочие органы с пятью витками высотой 75 мм. Influence of forcemeat ingredient mixing process for a quality finished products is considered. The expedience of the combined equipment using – kutter-mixers – for realization of this process is grounded. The process is investigated using the software system Flow Vision. The modeling results of forcemeat ingredient mixing process in kuter-mixer has been presented. The influence of the working units shape and geometrical parameters on forcemeat speed, mixing intensity and energy dissipation per forcemeat unit mass is analyzed. Rational values of working unit geometrics parameters are defined. Determined that it is more expedient to use the spiral working unit s of five coils height 75 mm.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17875
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
харч_пром_№13.pdf2.42 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.