Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17881
Title: Інтенсифікація процесу екструзії
Other Titles: Intensification of the extrusion process
Authors: Чепелюк, Олена Олександрівна
Теличкун, Володимир Іванович
Теличкун, Юлія Станіславівна
Chepeliuk, Olena
Telychkun, Volodymyr
Telychkun, Yuliia
Keywords: екструзія
тісто
матриця
адгезія
тиск
бродильно-формувальний агрегат
экструзия
тесто
адгезия
давление
бродильно-формующий агрегат
extrusion
dough
matrix
adhesion
pressure
fermentation-molding machine
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2006
Citation: Чепелюк, О. О. Інтенсифікація процесу екструзії / О. О. Чепелюк, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун // Харчова і переробна промисловість. – 2006. - № 2. – С. 27 –29.
Abstract: Застосування екструзії в хлібопекарській промисловості для формування пшеничного дріжджового тіста в бродильно-формуючому агрегаті, порівняно з традиційними технологіями, дає змогу скоротити тривалість технологічного процесу, зменшити виробничі площі та вартість устаткування. Розглянуті способи інтенсифікації екструдування, які передбачають як вплив на властивості матеріалу, що формується, так і зміну конструкції формуючого обладнання. Применение экструзии в хлебопекарной промышленности для формования пшеничного дрожжевого теста в бродильно-формующем агрегате, по сравнению с традиционными технологиями, позволяет сократить продолжительность технологического процесса, уменьшить производственные площади и стоимость оборудования. Рассмотрены способы интенсификации экструдирования, которые предусматривают как влияние на свойства формуемого материала, так и изменение конструкции формующего оборудования. Application in bakery industry extrusion molding wheat yeast dough in the fermentation-molding machine, compared with the conventional technology, can reduce the duration of the process, to reduce production area and cost of equipment. The methods of intensification of extrusion, which include the influence of the properties of the molded material, and the change in the form of equipment design were observed.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17881
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
опис інтенсифікація процесу екструзії.pdf3.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.