Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17940
Title: Використання порошків калини, горобини та обліпихи в технології бісквітного напівфабрикату
Other Titles: The use of powdered cranberry, mountain ash and buckthorn in the technology of semi-finished biscuit
Authors: Мирошник, Юлія Анатоліївна
Медвідь, Ірина Миколаївна
Шидловська, Олена Броніславівна
Доценко, Віктор Федорович
Myroshnyk, Yuliya
Medvid, Irina
Shydlovska, Olena
Dotsenko, Viktor
Keywords: бісквітний напівфабрикат
бисквитный полуфабрикат
biscuit semi-finished product
бісквітні вироби
бисквитные изделия
biscuit products
плодові порошки
плодовые порошки
fruit powders
кафедра готельно-ресторанної справи
Issue Date: 2014
Citation: Використання порошків калини, горобини та обліпихи в технології бісквітного напівфабрикату / Ю. А. Мирошник, І. М. Медвідь, О. Б. Шидловська, В. Ф. Доценко // Наукові праці ОНАХТ. – 2014. – Вип. 46, Т. 1. – С. 166–169.
Abstract: В статті розглянуто доцільність використання порошків калини, горобини та обліпихи як біологічно активної добавки в технології бісквітного напівфабрикату для підвищення харчової цінності продукції. Встановлено вплив плодових порошків на фізико-хімічні (вологість, пористість, кислотність, упікання, коефіцієнт підйому, стискаємість, крихкуватість та намокаємість) і органолептичні показники. В статье рассмотрена целесообразность использования порошков калины, рябины и облепихи как биологически активной добавки в технологии бисквитного полуфабриката для повышения пищевой ценности продукции. Установлено влияние плодовых порошков на физико-химические (влажность, пористость, кислотность, упикання, коэффициент подъема, сжимаемость, крихкуватисть и намокаемисть) и органолептические показатели. The article shows the possibility of using the powders of snowball, rowan and buckthorn as biologically active supplements for the production of biscuit semi-finished products to improve the nutritional value of the production. The influence of fruit powders on the physical and chemical properties such as moisture content, crumb grain, acidity, baking loss, index of flow-up, squeezing, harsh, solubility and organoleptic properties has been determined.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17940
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
fruit powders .pdf260.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.