Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18016
Title: Wheat and flour quality of black sea region
Other Titles: Якість пшениці та пшеничного борошна у чорноморському регіоні
Authors: Sharan, Andrey
Шаран, Андрій Васильович
Keywords: пшениця
борошно
якість
борошномельний завод
Україна
пшеница
мука
качество
мукомольный завод
Украина
wheat
flour
quality
flour milling plant
Ukraine
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2014
Citation: Sharan, A. Wheat and flour quality of black sea region / A. Sharan // Flour Quality Forum : Materials, Xining, China, 05-08. 08. 2014. – Р. 1-40.
Abstract: В матеріалах форуму приведено результати аналізу якості борошна та зерна України і чорноморського регіону. Показано динаміку вирощування зерна по регіонам України на протязі 2009-2013 років. Проведений аналіз розподілу зерна пшениці по групам і класам якості, за вмістом вологи, клейковини і протеїну в зерні і борошні, числу падіння, вмісту домішок, пошкодження клопом-черепашкою. Зроблений аналіз динаміки виробництва і експорту борошна в Україні на протязі 2003-2014 років. Наведено перелік найбільших борошномельних заводів України з їх річною переробкою зерна. Приведена принципова схема введення і дозування мікро- і макроелементів в готову продукцію. В материалах форума приведены результаты анализа качества муки и зерна Украины и черноморского региона. Показана динамика выращивания зерна по регионам Украины на протяжении 2009-2013 годов. Проведен анализ распределения зерна пшеницы по группам и классам качества, по содержания влаги, клейковины и протеина в зерне и муке, числу падения и содержанию примесей, повреждений клопом-черепашкой. Сделан анализ динамики производства и экспорта муки в Украине на протяжении 2003-2014 годов. Приведено перечень наибольших мукомольных предприятий Украины с их годовой переработкой зерна. Приведена принцыпиальная схема ввода и дозирования микро- и макроэлементов в готовую продукцыю. In materials of a forum results of the analysis of quality of a flour and grain of Ukraine and the Black Sea region are resulted. Dynamics of cultivation of grain on regions of Ukraine during 2009-2013 is shown. The analysis of distribution of grain of wheat on groups and classes of quality, on moisture contents, gluten both a protein in grain and a flour, to number of falling and the maintenance of impurity, damages by a bug-damage is lead. The analysis of dynamics of manufacture and export of a flour in Ukraine during 2003-2014 is made. It is resulted the list of the greatest flour-grinding enterprises of Ukraine with their annual processing grain. The scheme of input and batching micro-and macrocells in ready productions is resulted.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18016
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12.pdf34.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.