Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18089
Title: Особливості процесу набухання штучно культивованих грибів
Authors: Зінченко, Інна Миколаївна
Терлецька, Віта Альбертівна
Ковбаса, Володимир Миколайович
Сергеєв, Анатолій Дмитрович
Білоцький, В. В.
Keywords: глива звичайна
печериця двоспорова
шиїтаке
набухання
сушіння
Pleurotus Ostreatus
Agaricus bisporus
shiitake
swelling
drying
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2013
Citation: Особливості процесу набухання штучно культивованих грибів / І. М. Зінченко, В. А. Терлецька, В. М. Ковбаса, А. Д. Сергєєв, В. В. Білоцький // Наукові праці Національного університету харчових технологій. — 2013. — № 53. — С. 28-34.
Abstract: Проведено експериментальні дослідження процесу набухання штучно культивованих грибів гливи звичайної, печериці двоспорової та шіїтаке при різних температурах розчинника. Вивчено вплив сушіння на кінетику процесу набухання грибів. Встановлено оптимальні параметри набухання. Experimental researches of the swelling process of artificially cultivated edible mushrooms such as Pleurotus Ostreatus, Agaricus bisporus and Shiitake at different temperatures of the solvent have been done. The influence of drying on swelling kinetics of mushrooms has been studied. The optimum parameters of swelling have been determined.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/18089
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Szimopnshg.pdf523.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.