Застосування методики трендового аналізу для визначення імовірності розвитку кризових явищ на підприємстві

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Стаття присвячена питанням застосування методики трендового аналізу з метою виявлення імовірності розвитку кризових явищ на підприємстві. В результаті проведеного дослідження виявлено нефункціональну залежність між коефіцієнтом Бівера та фактором найвагомішого впливу – коефіцієнтом оборотності запасів, що дало змогу побудувати економіко-математичну модель для підприємства харчової промисловості з використанням методів кореляційно-регресійного аналізу. Виявлено, що формування значення коефіцієнта Бівера не носить постійного характеру і обумовлює всебічне дослідження ключових факторів впливу. Досліджено якість економіко-математичної моделі за допомогою відповідних коефіцієнтів, що дає змогу стверджувати про тісний зв’язок між результуючим показником та фактором, що впливає на його формування. Визначено прогнозні значення коефіцієнта Бівера на три роки з використанням методу екстраполяції. Запропоновано заходи щодо уникнення імовірності розвитку кризових явищ, які передбачають високопрофесійне управління підприємством.

Опис

Ключові слова

трендовий аналіз, нефункціональна залежність, коефіцієнт Бівера, коефіцієнт оборотності запасів, кризові явища, трендовый анализ, нефункциональна зависимость, коэффициент Бивера, коэффициент оборачиваемости запасов, кризисные явления, trend analysis, afunctional relation, inventories turnover ratio, crisis occurrences, кафедра фінансів

Бібліографічний опис

Климаш, Н. І. Застосування методики трендового аналізу для визначення імовірності розвитку кризових явищ на підприємстві / Н. І. Климаш // Облік і фінанси. – Київ : ТДВ "Інститут обліку і фінансів", 2014. – № 2 (64). – С. 138-143.

Зібрання