Прогнозування довговічності керамічних робочих органів гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Відомо, що втрата експлуатаційних характеристик кавітаційного пристрою відбувається внаслідок зношування його робочих органів. Причому, найбільш інтенсивному руйнуванню піддається його робоча камера та кавітатор. За теорією надійності експлуатація ГКА до відмови, яка є випадковою величиною, визначається на підставі статистичного аналізу. Випадковість механічних характеристик окремих мікрооб'ємів суцільного зразка та особливість його кавітаційного зношування дозволяє спрогнозувати довговічність керамічних робочих органів ГКА з використанням ймовірнісних законів розподілу випадкових величин. Зношування керамічних матеріалів відносять до процесів середньої швидкості, пов'язаних з періодом безвідмовної роботи виробу та приводить до поступової зміни його параметрів. It is known that the loss of the performance of cavitation device is due to the deterioration of its working bodies. Moreover, the most subjected to intense destruction of his working chamber and cavitator. In theory reliability of HKA to failure, which is a random variable, determined based on statistical analysis. Chance of mechanical characteristics of individual micro solid sample and its feature cavitation wear to predict the durability of ceramic Operative HKA using probability distribution laws of random values. Wear of ceramic materials attributed to secondary processes rate associated with uptime product and leads to gradual change its settings.

Опис

Ключові слова

кавітатор, зношування, гідродинамічні кавітаційні апарати, cavitator, wear, hydrodynamic cavitation devices, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Бібліографічний опис

Литвиненко, О. А. Прогнозування довговічності керамічних робочих органів гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА) / О. А. Литвиненко, В. П. Кавун, О. І. Некоз // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 436.