Спосіб зневоднення етанолу (Патент на винахід № 106112)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Винахід належить до харчової промисловості, а саме до спиртової галузі. Спосіб зневоднення етанолу передбачає адсорбцію води сорбентом. Як сорбент використовують морденіт, а процес адсорбції проводять з початковою концентрацією водно-спиртового розчину 55-60 об.% при температурі сорбції 86°С на першій стадії та з концентрації розчину 85-90 об.% при температурі сорбції 82°С на другій стадії. Технічний результат від реалізації винаходу полягає в отриманні зневодненого етанолу за рахунок постадійного використання процесу сорбції, що забезпечує зниження енергоємності та вартості зневодненого спирту. The invention relates to food industry, namely, to the alcohol industry. The method of dehydration of ethanol involves the adsorption of water sorbent. As sorbent using mordenite, and the adsorption process is carried out with an initial concentration of aqueous-alcoholic solution of 55-60 vol.% At a temperature of 86 ° C adsorption in the first stage and at a solution concentration of 85-90 vol.% At a temperature of 82 ° C sorption in the second stage . The technical result of the invention is to obtain anhydrous ethanol through stepwise use of the sorption process, which reduces the energy consumption and the cost of dehydrated alcohol.

Опис

Ключові слова

етанол, зневоднення, адсорбція, морденіт, ethanol, dehydration, adsorption, mordenite, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Патент на винахід № 106112 UA МПК С07С 7/13 (2006.01) Спосіб зневоднення етанолу / Корнієнко В. В., Мельник Л. М., Таран В. В. ; власник : Національний університет харчових технологій ; заявл. 15.08.2012 ; опубл. 25.07.2014, Бюл. № 14. - 8 с.

Зібрання