Використання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектину

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Досліджено можливість використання целюлолітичних ферментних препаратів для підвищення виходу пектину при обробці пектиновмісної сировини на стадії гідратування. Встановлено вплив концентрації ферментного препарату на вихід пектину, його ступінь етерифікації та молекулярну масу. The possibility of using cellulolytic enzymatic agents for increase of pectin production during the hydration stage of processing of pectin-containing materials was studied. It was detected the influence of the concentration of enzymatic agent on the pectin production, degree of its esterification and molecular weight.

Опис

Ключові слова

яблучний пектин, вихід пектину, молекулярна маса, ступінь етерифікації, целюлолітичний ферментний препарат, apple pectin, pectin production, esterification degree, molecular weight, cellulolytic enzymatic agent, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра технології цукру і підготовки води

Бібліографічний опис

Використання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектину / Є. О. Омельчук, В. О. Красінько, І. О. Крапивницька, С. О. Сирчин // Наукові праці НУХТ. – 2013. – № 51. – С. 14-20.

Зібрання