Можливості використання природного полімеру - інуліну в виробництві продуктів дієтичного харчування

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Інулін - основний природний полісахарид у бульбах топінамбура. Молекула інуліну - це поліфруктозний ланцюг, в якому залишки фруктози з'єднані р-(2—>1)- глікозидними зв'язками, причому на одному кінці ланцюга і в середині розміщується по одному залишку глюкопіранози. Inulin - the main natural polysaccharide in tubers of Jerusalem artichoke. molecule inulin - a polifruktoznyy chain in which fructose residues linked p- (2-> 1) - glycosidic linkages, and at one end of the chain in the middle placed on one balance hlyukopiranozy.

Опис

Ключові слова

інулін, бульба топінамбура, природний полімер, inulin, artichoke tuber, natural polymer, кафедра харчової хімії

Бібліографічний опис

Зінченко, Н. Ю. Можливості використання природного полімеру - інуліну в виробництві продуктів дієтичного харчування / Н. Ю. Зінченко, С. В. Волощук // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 524.