Вплив фенольних сполук на фотосинтетичний аппарат мікроводоростей

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Фенольні сполуки це одні з найбільш розповсюджених забруднюючих речовин навколишнього середовища, які здатні до акумуляції в організмі. Фенольні сполуки, у кількості, що перевищує ГДК у воді (0,001 мг/л), токсичні для гідробіонтів і порушують процес самоочищення водойм. У даній роботі пропонується досліджувати наявність та токсичність фенольних сполук за реакцією фотосинтетичного апарату мікроводоростей, використовуючи метод індукції флуоресценції хлорофілу а. Для роботи використовували культури Chlorella vulgaris, Chlamydomonas reinhardtii та Spirulina platensis. Використовували такі фенольні сполуки, як о-нітрофенол, п-нітрофенол, пірокатехін, фенол та галову кислоту. Phenolic compounds is one of the most common pollutants environment that are able to accumulate in the body. Phenolic compounds in excess of the MCL in water (0.001 mg / L) are toxic to aquatic organisms and disrupt the self-cleaning water. In this paper investigate the presence and toxicity of phenolic compounds by reaction photosynthetic apparatus of microalgae using the induction and chlorophyll fluorescence. To work used Chlorella culture vulgaris, Chlamydomonas reinhardtii and Spirulina platensis. We used the following phenolic compounds such as o-nitrophenol, p-nitrophenol, catechol, phenol and gallic acid.

Опис

Ключові слова

фотосинтетичний апарат, мікроводорості, фенольні сполуки, photosynthetic apparatus, microalgae, phenolic compounds, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Котинський, А. В. Вплив фенольних сполук на фотосинтетичний апарат мікроводоростей / А. В. Котинський, Г. С. Батіщева, О. В. Поліщук // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 704.