Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19160
Title: Використання жому цукрових буряків з метою отримання альтернативного палива на цукровому заводі
Authors: Штангеєв, Костянтин Остапович
Шутюк, Віталій Володимирович
Василенко, Сергій Михайлович
Keywords: жом
біопаливо
спалювання
цукрова промисловість
beet pulp
biofuels
combustion
the sugar industry
кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
кафедра технології консервування
Issue Date: 2014
Citation: Штангеєв, К. О. Використання жому цукрових буряків з метою отримання альтернативного палива на цукровому заводі / К. О. Штангеєв, В. В. Шутюк, С. М. Василенко // Цукор України. – К., 2014. – № 10 (106). – С. 23-26.
Abstract: У статті розглянуто можливість використання жому цукрових буряків для одержання альтернативних видів палива з метою комплексного використання сировини та підвищення ефективності виробництва. Досліджено можливість спалювання жому з метою отримання вторинного палива. Аналітичні розрахунки проведені для встановлення умов та режимів спалювання віджатого жому, визначили найефективніші режими перебігу процесу спалювання жому. На їх підставі визначено основні вимоги до конструкцій топок для спалювання віджатого жому. The article discusses the possibility of using sugar beet pulp to produce alternative fuels for the purpose of comprehensive utilization of raw materials and increase production efficiency. The possibility of burning bagasse to produce a secondary fuel. Analytical calculations were carried out to establish the conditions and modes of combustion pressed pulp, identified the most effective modes of flow of the combustion process bagasse. On this basis, the basic requirements for structures of furnaces for burning pressed pulp.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19160
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14 12 Shutyuk SU.pdf3.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.