DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Патенти, авторські свідоцтва >
Патенти >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19434

Название: Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)
Другие названия: Способ производства яблочной пектинсодержащей пасты (Патент на изобретение № 50570)
Method for production of apple pectine-containing paste (Invention patent number № 50570)
Авторы: Бандуренко, Галина Михайлівна
Бандуренко, Галина Михайловна
Крапивницька, Ірина Олексіївна
Крапивницкая, Ирина Алексеевна
Krapivnitska, Iryna
Кушнір, Олена Володимирівна
Кушнир, Елена Владимировна
Kushnir, Elena
Чук, Володимир Васильович
Чук, Владимир Васильевич
Свінціцька, Анна Іванівна
Свинцицкая, Анна Ивановна
Svintsitska, Anna
Bandurenko, Galina
Chuk, Vladimir
Ключевые слова: яблука
пектин
вичавки
паста
гідроліз
лимонна кислота
електроактивована вода
яблоки
выжимки
гидролиз
лимонная кислота
электроактивированная вода
аpple
pectin
marc
paste
hydrolysis
citric acid
electroactivated water
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології консервування
Issue Date: 2002
Библиографическое описание: Патент на винахід 50570 U Україна, A23L 1/0524. Cпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти / Бандуренко Г.М., Крапивницька І. О., Кушнір О. В., Чук В. В., Свінціцька А. І; НУХТ. — № а 2002021182 ; заявл. 13 02 2002; опубл. 15 10 2002, Бюл. № 10, 2002.
Краткий осмотр (реферат): Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Способ производства яблочной пектинсодержащей пасты включает гидролиз яблочных выжимок, который осуществляют раствором лимонной кислоты или электроактивированной водой при соотношении выжимки: раствор лимонной кислоты или электроактивированная вода 1 : 1,5 - 1 : 2,5, рН смеси 2,8 - 3,3, температуре 80-90 °С в течение 40-90 мин. Затем к прогидролизованной смеси добавляют холодную воду в соотношении 1 : 0,8 - 1 : 1,2 по отношению к массе выжимок, смесь перемешивают, протирают, направляют на консервирование химическими реагентами и хранение. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storage
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19434
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:

File Description SizeFormat
50570.pdf162,01 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback