DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19468

Название: Вивчення умов драглеутворення бінарних композицій «желатин - гуміарабік» для отримання агрегативно-стійких структур збивних цукеркових мас
Другие названия: Study of gelation of binary compositions "gelatin - gum arabic" for aggregation-stable structures aerated candy mass
Авторы: Оболкіна, Віра Іллівна
Obolkina, Vera
Каліновська, Тетяна Віталіївна
Kalinovska, Tatyana
Ключевые слова: желатин
гуміарабік
гідроколоїди
гидроколлоиды
гуммиарабик
gelatin
gum arabic
hydrocolloids
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Оболкіна, В. І. Вивчення умов драглеутворення бінарних композицій «желатин - гуміарабік» для отримання агрегативно-стійких структур збивних цукеркових мас / В. І. Оболкіна, Т. В. Каліновська // Наукові праці НУХТ. – 2014. – Т. 20, № 1. – С. 194-200.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто фізико-хімічні, структурно-механічні й технологічні властивості бінарних композицій «желатин — гуміарабік», механізм утворення змішаних гелів, умови комплексної та двокомплексної коацервації. Підтверджено можливість стабілізації структурних властивостей збивних цукеркових мас завдяки створенню агрегативно-стійких прошарків дисперсійного середовища за допомогою комплексних сумішей желатин — гуміарабік. В статье рассмотрены физико-химические, структурно-механические и технологические свойства бинарных композиций «желатин — гуммиарабик», механизм образования смешанных гелей, условия комплексной и двухкомплексной коацервации. Подтверждена возможность стабилизации структурных свойств сбивных конфетных масс благодаря созданию агрегативно-устойчивых прослоек дисперсионной среды с помощью комплексных смесей желатин—гуммиарабик. The article considers the physico-chemical, structural, mechanical and technological properties of binary compo-sitions «gelatin — gum arabic», the mechanism of formation of mixed gels, conditions and complex and double-complex coacervation. The possibility of stabilization of the structural properties of aerated candy mass, through the creation of aggregation-resistant layers of the dispersion medium with complex mixtures of gelatin — gum arabic are confirmed.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19468
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
25.pdf3,02 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback