DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19706

Название: Зміни показників якості безглютенового хліба при зберіганні
Другие названия: Changes of indicators of quality gluten-free bread during storage
Авторы: Дробот, Віра Іванівна
Грищенко, Анна Миколаївна
Drobot, Vera
Grischenko, Anna
Ключевые слова: безглютеновий хліб
целіакія
черствіння хліба
безглютенове борошно
крохмаль
безглютеновый хлеб
целиакия
черствение хлеба
безглютеновая мука
крахмал
gluten-free bread
celiac disease
stale bread
gluten-free flour
starch
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Дробот, В. І. Зміни показників якості безглютенового хліба при зберіганні / В. І. Дробот, А. М. Грищенко // Ukrainian Food Journal. – К. : НУХТ, 2013. – Vol. 2, Is. 3. – P. 347-353.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено черствіння безглютенового хліба з кукурудзяним, рисовим та гречаним борошном. Встановлено, що безглютеновий хліб швидко черствіє, про що свідчать результати досліджень структурно-механічних властивостей, кришкуватості та гідрофільних властивостей м’якушки хліба. Борошно круп’яних культур незначно затримує процес черствіння. Исследован процесс черствения безглютенового хлеба с кукурузной, рисовой и гречневой мукой. Установлено, что безглютеновый хлеб быстро черствеет, о чем свидетельствуют результаты исследований структурно-механических свойств, крошковатости и гидрофильных свойств мякиша хлеба. Мука крупяных культур незначительно задерживает процесс черствения. The process of staling of gluten-free bread with corn, rice and buckwheat flour is investigated. It was found that the gluten-free bread stale quickly, as evidenced by the results of studies of structural and mechanical properties, friability and hydrophilic properties of bread crumb. Flour cereals slightly delays the staling process.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19706
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Sgamzpjbhpz.pdf379,12 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback