Дослідження технологічних параметрів холодного пресування рижію

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Олію одержану холодним пресуванням першого віджиму можна розглядати як харчовий функціональний продукт, так як вона збагачена натуральним мікронутрієнтами. При високих температурах пресування, які застосовують в традиційних технологіях, олія піддається не лише ризику окиснення киснем повітря, але і зміні нативного стану. Олія холодного пресування у своєму складі зберігає всі корисні речовини і тільки цей процес залишає всі характеристики олії у первісному виді, так як температура процесу 40...50 °С.

Опис

Ключові слова

олія, дослідження, холодне пресування, масло, исследования, холодное прессование, oil, research, cold pressing, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Кияниця, О. О. Дослідження технологічних параметрів холодного пресування рижію / О. О. Кияниця, Є. І. Шеманська // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої Міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 178-179.