Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19854
Title: Аналіз методів отримання ланоліну
Authors: Осейко, Микола Іванович
Романовська, Тетяна Іванівна
Левчук, Ірина Володимирівна
Маринін, Андрій Іванович
Пасічний, Василь Миколайович
Keywords: первинна переробка
ланолін
вовняний жир
primary processing
lanolin
wool fat
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2015
Citation: Аналіз методів отримання ланоліну / М. І. Осейко, Т. І. Романовська, І. В. Левчук та ін. // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 162-163.
Abstract: Під час переробка вовни на волокно у промислових масштабах витрачають великі об’єми води: до 800- 1000 мас. частин до 1 частини вовни. Використана вода містить вовняний жир, супутні вовні мінеральні та органічні речовини, речовини для профілактики та лікування захворювань у тварин і рослин (пестициди, гербіциди тощо). У вовняному жирі також присутні компоненти мийних засобів [1, 2]. Вилучення вовняного жиру з промивних вод здійснюють центрифугуванням, флотацією чи відстоюванням. During the processing of wool fiber on an industrial scale are spending large amounts of water: 800- 1000 to the masses. part 1 of wool. Used water contains wool fat, wool related mineral and organic substances, substances for the prevention and treatment of diseases in animals and plants (pesticides, herbicides, etc.). In Wool fat also contains components detergents [1, 2]. Removing fat from wool wash water is carried out by centrifugation, settling or flotation.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19854
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
oseiko110.pdf108.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.