DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19926

Название: The use of polimers ascarriers in encapsulation of spice oleoresins
Другие названия: Використання полімерів в якості носіїв в інкапсуляції спеції олеосмол
Авторы: Pasichny, Vasiliy
Khomenko, Y.
Polumbryk, Oleg
Пасічний, Василь Миколайович
Хоменко, Ю. О.
Полумбрик, Олег Максимович
Ключевые слова: спеції
харчові продукти
ефірні масла
специи
эфирные масла
пищевые продукты
spices
food
essential oils
кафедра харчової хімії
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2015
Библиографическое описание: Pasichniy, V. The use of polimers ascarriers in encapsulation of spice oleoresins / V. Pasichniy, Y. Khomenko, M. Polumbryk // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 65-66.
Краткий осмотр (реферат): Over the last decade, oleoresins successfully displace natural ground spices in food production due to significant advantages in application. Although most of the natural ground spices derived from tropical and subtropical materials have antioxidant properties, but they are also a source of microbial contamination, due to lesions of mold, mildew, damage by rodents and insects. To achieve sterility it is necessary to pre-heat treatment which can lead to a loss of about 20% aromatics. As is generally known, the major part of the volatile fraction is bound and released by hydrolysis, for example, heat treatment of the meat products. However, since this process is not to end, the effective concentration of the volatile substances will always be less than the extracted oleoresins and extracts. Using ground spices of poor quality make blotches on the cut of the finished product possible, and that may not comply with the organoleptic characteristics with the current regulations. За останнє десятиліття, ефірні масла успішно витісняють натуральні Спеції мелені у виробництві харчових продуктів через істотних переваг в застосуванні. Хоча більшість природних мелених спецій, отриманих з тропічних і субтропічних матеріалів володіють антиоксидантними властивостями, але вони також є джерелом мікробного забруднення, обумовленого ураженням грибків, цвілі, пошкодження гризунами та комахами. Для досягнення стерильності необхідно попередньо нагріти лікування, яке може призвести до втрати близько 20% ароматичних сполук. Як відомо, основна частина летючої фракції пов'язаний і звільнений шляхом гідролізу, наприклад, теплової обробки м'ясних продуктів. Однак, оскільки цей процес не до кінця, ефективна концентрація летких речовин завжди буде менше, ніж екстраговані ефірні масла і екстракти. Використання Спеції мелені поганої якості роблять плями на розрізі готового можливий продукт, і що вони можуть не відповідати органолептичним характеристикам з діючими правилами. За последнее десятилетие, эфирные масла успешно вытесняют натуральные Специи молотые в производстве пищевых продуктов из-за существенных преимуществ в применении. Хотя большинство природных молотых специй, полученных из тропических и субтропических материалов обладают антиоксидантными свойствами, но они также являются источником микробного загрязнения, обусловленного поражением грибкам, плесени, повреждения грызунами и насекомыми. Для достижения стерильности необходимо предварительно нагреть лечение, которое может привести к потере около 20% ароматических соединений. Как известно, основная часть летучей фракции связан и освобожден путем гидролиза, например, тепловой обработки мясных продуктов. Однако, поскольку этот процесс не до конца, эффективная концентрация летучих веществ всегда будет меньше, чем экстрагированные эфирные масла и экстракты. Использование Специи молотые плохого качества делают пятна на разрезе готового возможный продукт, и что они могут не соответствовать органолептическим характеристикам с действующими правилами.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19926
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
40.pdf482,03 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback