Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19956
Title: Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку (Патент на корисну модель № 55075)
Other Titles: Способ производства пектинового экстракта из выжимок столовой свеклы (Патент на полезную модель № 55075)
Мethod for making pectin extract of red beet pomace (Patent for a utility model № 55075)
Authors: Бандуренко, Галина Михайлівна
Бандуренко, Галина Михайловна
Брик, Оксана Іванівна
Брик, Оксана Ивановна
Bruk, Oksana
Крапивницька, Ірина Олексіївна
Крапивницкая, Ирина Алексеевна
Krapivnitska, Iryna
Харітон, Наталія Григорівна
Харитон, Наталья Григорьевна
Khariton, Natalia
Bandurenko, Galina
Keywords: вичавки
гідроліз
пектиновий екстракт
цукровий буряк
выжимки
гидролиз
пектиновый экстракт
сахарная свекла
pomace
hydrolysis
pectin extract
sugar beet
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології консервування
Issue Date: 2010
Citation: Патент на корисну модель № 55075 U Україна, A23L 1/06. Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку / О. І. Брик, І. О. Крапивницька, Г. М. Бандуренко, Н. Г. Харітон ; заявник НУХТ. – № u 201004336 ; заявл. 14.04.2010; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р.
Abstract: Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку включає промивання, пресування, гідроліз, охолодження, розділення на рідку і тверду фази, фільтрування, концентрування. Гідроліз здійснюють лимонною кислотою при температурі 75-85 °С, рН 2,5-2,8, гідромодулі 1:(2,0-3,0) протягом 90-120 хв. Після охолодження проводять розділення прогідролізованої маси та рідкої фази в полі відцентрових сил, потім проводять сепарування рідкої фази, а після фільтрування і концентрування проводять консервування пектинового екстракту. Способ производства пектинового экстракта из выжимок столовой свеклы включает промывание, прессование, гидролиз, охлаждение, разделение на жидкую и твердую фазы, фильтрование, концентрирование. Гидролиз осуществляют лимонной кислотой при температуре 75-85 °С, рН 2,5-2,8, гидромодуле 1:(2,0-3,0) в течение 90-120 мин. После охлаждения проводят разделение гидролизованной массы и жидкой фазы в поле центробежных сил, потом проводят сепарирование жидкой фазы, а после фильтрования и концентрирования проводят консервирование пектинового экстракта. A method for making pectin extract of red beet pomace comprises washing, pressing, hydrolysis, cooling, dividing into liquid and solid phases, filtering, concentrating. The hydrolysis is carried out by citric acid at a temperature of 75-85 °C, pH 2.5-2.8, a hydromodule of 1:(2.0-3.0) for 90-120 min. After cooling the separation of the hydrolyzed mass and the liquid phase is carried out in the field of centrifugal forces is carried out, then the separation of the liquid phase is carried out, and after the filtration and concentration the preservation of the pectin extract is performed.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19956
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
55075.pdf108.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.