Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19968
Title: Спосіб отримання амідованого пектину косметичного (Патент України № 70742)
Other Titles: Способ получения амидированного пектина косметического (Патент Украины № 70742)
A process for the preparation of amidated cosmetic pectin (Patent of Ukraine № 70742)
Authors: Худайкулова, Ольга Олексіївна
Khudaikulova, Olga
Гудзь, Ольга Вікторівна
Hudz, Olga
Крапивницька, Ірина Олексіївна
Крапивницкая, Ирина Алексеевна
Krapivnitska, Iryna
Степанець, Наталія Миколаївна
Степанець, Наталья Николаевна
Stepanets, Natalia
Роїк, Олена Миколаївна
Роик, Елена Николаевна
Roik, Elena
Чекменьова, Олеся Василівна
Чекменёва, Алеся Васильевна
Chekmeneva, Olesya
Кабан, Олексій Петрович
Кабан, Алексей Петрович
Kaban, Alexey
Бандуренко, Галина Михайлівна
Бандуренко, Галина Михайловна
Bandurenko, Galina
Свінціцька, Анна Іванівна
Свинцицкая, Анна Ивановна
Svintsitska, Anna
Гудзь, Ольга Викторовна
Худайкулова, Ольга Алексеевна
Keywords: гідроліз
розчин аміаку
овочевий жом
амідований пектин
гидролиз
раствор аммиака
овощной жом
амидований пектин
hydrolysis
ammonia solution
vegetable pulp
amidated pectin
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології консервування
Issue Date: 2006
Citation: Патент України № 70742 U Україна, C08B 37/06, A61P 17/00. Спосіб отримання амідованого пектину косметичного / О. О. Худайкулова, О. В. Гудзь, І. О. Крапивницька, Н. М. Степанець, О. М. Роїк, О. В. Чекменьова, О. П. Кабан, Г. М. Бандуренко, А. І. Свінціцька (Україна). ; заявник НУХТ. – № 20031212474 ; заявл. 25.12.2003; опубл. 15.12.2006, Бюл. № 12, 2006 р.
Abstract: Спосіб одержання амідованого пектину косметичного з жому овочевих культур включає гідроліз-екстрагування, розділення твердої і рідкої фаз, охолодження, оброблення пектинового екстракту трилоном Б, перемішування і відстоювання, омилення, нейтралізацію, осадження пектину, оброблення коагуляту органічним розчинником. Гідроліз-екстрагування проводять при температурі 85-90°С протягом 80-100 хв. Після відстоювання проводять омилення - амідування пектинового екстракту аміачним розчином при рН 8,5-8,8. Після нейтралізації додають неіонні ПАР у кількості 1 %. Розпилюють пектиновий екстракт над розчином солі кальцію. Відділяють пектиновий коагулят центрифугуванням. Отриманий коагулят заливають кислотним розчином з рН 3,4-4,0. Способ получения амидированного пектина косметического из жома овощных культур включает гидролиз-экстрагирование, разделение твердой и жидкой фаз, охлаждение, обработку пектинового экстракта трилоном Б, перемешивание и отстаивание, омыление, нейтрализацию, осаждение пектина, обработки коагулята органическим растворителем. Гидролиз-экстрагирование проводят при температуре 85-90 °С на протяжении 80-100 мин. После отстаивания проводят омыление - амидирование пектинового экстракта аммиачным раствором при рН 8,5-8,8. После нейтрализации добавляют неионные ПАВ в количестве 1 %. Распыляют пектиновый экстракт над раствором соли кальция. Отделяют пектиновый коагулят центрифугированием. Полученный коагулят заливают кислотным раствором с рН 3,4-4,0. A process for the preparation of amidated cosmetic pectin from press cake of vegetable crops comprises hydrolysis-extraction, separation of solid and liquid phase, cooling, treatment of pectin extract with trilon B, mixing and settling, saponification, neutralization, pectin sedimentation, treatment of coagulant with organic solvent. Hydrolysis–extraction is carried out at the temperature of 85-90 °С for 80-100 min. After sedimentation saponification–amidation of pectin extract with ammonia solution at рН of 8.5-8.8 is carried out. After neutralization nonionic surface-active substances are added at an amount of 1 %. Pectin extract is sprayed above the solution of calcium salt. Pectin coagulant is separated by centrifugation. The obtained coagulate is poured with acid solution with рН of 3.4-4.0.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19968
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
70742.pdf303.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.