DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Патенти, авторські свідоцтва >
Патенти >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20027

Название: Желейний продукт (Патент на корисну модель № 85803)
Другие названия: Jelly product (Рatent for Ukraine № 85803)
Авторы: Крапивницька, Ірина Олексіївна
Паламарчук, Олена Павлівна
Бандуренко, Галина Михайлівна
Джуренко, Надія Іванівна
Скрипченко, Надія Василівна
Омельчук, Євген Олександрович
Krapivnitska, Iryna
Dzhurenko, Nadiya
Srypchenko, Nadezhda
Palamarchuk, Elena
Omelchuk, Eugene
Bandurenko, Galina
Ключевые слова: лактат натрію
пектиновий концентрат
цукор
лікарські плоди
лактат натрия
пектиновый концентрат
сахар
лекарственные плоды
кафедра біотехнології і мікробіології
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології консервування
Issue Date: 2009
Библиографическое описание: Патент України № 85803 U Україна, A23L 1/06, A23L 1/068. Желейний продукт / І. О. Крапивницька, Н. І. Джуренко, О. П. Паламарчук, Г.М. Бандуренко, Н. В. Скрипченко, Є. О. Омельчук ; заявник НУХТ. - № a 200802506; заявл. 26.02.2008; опубл. 25.02.2009, Бюл. № 4, 2009 р.
Краткий осмотр (реферат): Желейний продукт містить фруктово-ягідний компонент, цукор, лактат натрію та яблучний пектиновий концентрат. Згідно з винаходом як фруктово-ягідний компонент використовують натуральний сік з м'якоттю плодів лікарських рослин, таких як калина, актинідія, хеномелес, обліпиха, лимонник, дерен, бузина. В результаті отримують желейні продукти з антимутагенною дією, з міцною желейною структурою, приємними органолептичними показниками та високою біологічною цінністю. Желейный продукт содержит фруктово-ягодный компонент, сахар, лактат натрия и яблочный пектиновый концентрат. В соответствии с изобретением в качестве фруктово-ягодного компонента используют натуральный сок с мякотью плодов лечебных растений, таких как калина, актинидия, хеномелес, облепиха, лимонник, дерн, бузина. В результате получают желейные продукты с антимутагенным действием, с крепкой желейной структурой, приятными органолептическими показателями и высокой биологической ценностью. A jelly product comprises a fruit component, sugar, sodium lactate and an apple pectine concentrate. According to the invention, natural pulpy juice of fruit of such medicinal plants as arrowwood, actinidia, quince, buckthorn, magnolia-vine, cornel, elder are used as the fruit component. As a result, jelly products with antimutagenous effect, with a strong jelly structure, palatable organoleptic indices and high biological value are obtained.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20027
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:

File Description SizeFormat
85803.pdf67,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback