Розробка способу підготовки екстрагента з використанням електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Досліджено вплив електромембранноі активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведена доцільність використання ЕАВР як добавки в екстрагент при процесі екстрагування сахарози із буряковоі стружки. Визначена оптимальна концентрація в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджена доцільність використання в якості елктроліта ИаСІ В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з буряковоі стружки, комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Influence elektromembrannoi activation of aqueous solutions (EAVR) on physical and chemical properties extractant to extract sucrose. The expediency EAVR use as additives in extractant in the extraction process sucrose with buryakovoi chips. The optimum concentration of extractant EAVR and confirmed the feasibility of using elktrolita YaSI as a result of mathematical experimental data processing optimum cost EAVR in the extraction of sucrose buryakovoi chips, computer optimization possible to establish general criteria depending on purity diffusion juice concentration EAVR.

Опис

Ключові слова

живильна вода, чистота дифузійного соку, електрактивований водний розчин, feedwater, juice purity, elektraktyvovanyy aqueous solution, кафедра екологічної безпеки та охорони праці, кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу

Бібліографічний опис

Купчик, М. П. Розробка способу підготовки екстрагента з використанням електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наукові праці Національний університет харчових технологій. – Київ : НУХТ, 2011. – № 37. – С. 80–85.

Зібрання