Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20304
Title: The use of plant materials in culinary products out of yeasted dough
Authors: Arpul (Oleksiichuk), Oksana
Silchuk, Tatiana
Zuiko (Kulinich), Vira
Tyshchenko (Usatiuk), Olena
Keywords: schavnat
щавнат
schavnat powder
порошок щавнату
порошок щавната
yeasted dough
дріжджове тісто
дрожжевое тесто
garlic donut
пампушки
culinary products
кулінарні вироби
кулинарные изделия
кафедра готельно-ресторанної справи
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Issue Date: 2015
Citation: The use of plant materials in culinary products out of yeasted dough / Oksana Arpul, Tetiana Sylchuk, Vira Kulinich, Olena Usatiuk // Food and Environment Safety. – 2015. – Vol. XIV, Is. 1. – P. 1-6.
Abstract: The article deals with the technology of garlic donuts (pampushkas) enriched with schavnat (hybrid of spinach dock or patience dock and Tien Shan sorrel) as a source of plant protein. The influence of schavnat on the technological process and the quality of pampushkas was determined. The organoleptic properties and the physical and chemical properties such as titrated acidity, texture, specific volume, dough fermentation property and viscoplastic properties were investigated.We obtained a «Special pampushkas with garlic» with a high content in plant proteins which could be recommended for balancing the nutrient composition of population diet. У статті розглядається технологія пампушок, збагачених щавнатом (гібрид щавлю шпинатного чи шпинату англійського із щавлем тянь-шанським) як джерелом рослинного білка. Було визначено вплив щавнату на технологічний процес та якість пампушок. Було досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники, такі як: титрована кислотность, текстура, питомий об’єм, бродильна активність і вязкопластичні властивості. Отримано «Спеціальні пампушками з часником» з високим вмістом рослинного білку, які можуть бути рекомендовані для збалансування структури харчування населення.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20304
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
FOOD AND ENVIRONMENT SAFETY.pdf355.65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.