DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20393

Название: Analytical Study of the Methods and Means of Beer Wort Heat Treatment
Другие названия: Аналітичне дослідження методів і засобів термообробки пивного сусла
Авторы: Udodov, Sergey
Merzlyak, Dmitry
Martsynkevich, Lesya
Dovgun, Irina
Удодов, Сергій Олександрович
Мерзляк, Дмитро Вікторович
Марцинкевич, Леся Валентинівна
Довгун, Ірина Миколаївна
Ключевые слова: beer
wort
extract
boiler
пиво
сусло
екстракт
бойлер
пиво
сусло
экстракт
бойлер
кафедра іноземних мов професійного спрямування
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Analytical Study of the Methods and Means of Beer Wort Heat Treatment / D. Merzlyak, S. Udodov, I. Dovgun, L. Martsynkevych // News of Science and Education. – Sheffield: Science and Education Ltd, 2014. – P. 50–56.
Краткий осмотр (реферат): Beer is a sparkling, refreshing drink with distinctive aroma and pleasant bitter taste. Beer is the most popular alcoholic beverage in the world. In this regard, the brewing industry of food industry needs to control the quality and price performance of the finished product. The process of boiling the wort with hops or hop extract is the main factor, but at the same time it is the most energy intensive process in brewing. The analysis shows that discussed ways of wort boiling enable to save energy costs in the range of 70 to 90%. It in turn can greatly affect the price performance of the finished product and increase competitiveness. Пиво є ігристий, освіжаючий напій з характерним ароматом і приємним гіркуватим смаком. Пиво - найпопулярніший алкогольний напій у світі. У зв'язку з цим, пивоварна промисловість харчової промисловості повинна контролювати якість і ціну готового продукту. Процес кип'ятіння сусла з хмелем або екстрактом хмелю є основним чинником, але в той же час це найбільш енергоємний процес в пивоварінні. Аналіз показує, що способи варіння сусла дають змогу зменшити витрати на енергію в діапазоні від 70 до 90%. Це в свою чергу може істотно вплинути на ціну готового продукту і підвищення конкурентоспроможності. Пиво игристый, освежающий напиток с характерным ароматом и приятным горьковатым вкусом. Пиво - самый популярный алкогольный напиток в мире. В связи с этим, пивоваренная промышленность пищевой промышленности должна контролировать качество и цену готового продукта. Процесс кипячения сусла с хмелем или экстрактом хмеля является основным фактором, но в то же время это наиболее энергоемкий процесс в пивоварении. Анализ показывает, что способы варки сусла позволяют уменьшить расходы на энергию в диапазоне от 70 до 90%. Это в свою очередь может существенно повлиять на цену готового продукта и повышение конкурентоспособности.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20393
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Merzlyak.pdf142,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback