DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20482

Название: Управління біологічними середовищами
Другие названия: Management biological environment
Авторы: Романова, Зоряна Миколаївна
Romanova, Zoryana
Зубченко, Віктор Сергійович
Zubchenko, Victor
Карпутіна, Маргарита Віталіївна
Karputina, Margarita
Романов, Микола Сергійович
Romanov, Mykola
Ключевые слова: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління
електромагнітне випромінювання
рентгенівські промені
дріжджі
біологічне середовище
пиво
электромагнитное излучение
рентгеновские лучи
дрожжи
биологическая среда
electromagnetic radiation
X-rays
yeasts
biological environment
beer
кафедра фізики
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Управління біологічними середовищами / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, М. С. Романов // Наукові праці НУХТ. - 2013. - № 53. - С. 48-54.
Краткий осмотр (реферат): У статті описано дослідження впливу електромагнітних хвиль на активацію ферментів ячмінного та пшеничного солоду, пивних дріжджів, на процеси затирання зернопродуктів, освітлення сусла, а також на стійкість готового пива. Проведено детальний аналіз вибраних у процесі досліджень фізичних факторів електромагнітного опромінювання та рекомендоване оптимальне для пивоваріння використання постійного магнітного поля, рентгенівського опромінювання при довжині хвилі λ = 1,542•10-10м, ультрафіолетового випромінювання за допомогою азотного газового лазера при довжині хвилі λ = 3,378•10-7м. Підібрано оптимальні режими електромагнітних коливань для кожного з розглянутих об’єктів (солоду, дріжджів, ферментних препаратів). Дослідження сприятимуть підвищенню екстрактивності та повноті оцукрення заторів, а це, у свою чергу, забезпечить повноту смаку і стійкість пива. В статье описаны исследования влияния электромагнитных волн на активацию ферментов ячменного и пшеничного солода, пивных дрожжей, на процессы затирки зернопродуктов, осветления сусла, а также на устойчивость готового пива. Сделан детальный анализ выбранных в процессе исследований физических факторов электромагнитного облучения и реко- мендовано оптимальное для пивоварения использование постоянного магнит- ного поля, рентгеновского излучения при длине волны λ = 1,542•10-10м, ульт- рафиолетового излучения с помощью азотного газового лазера при длине волны λ = 3,378•10-7м. Подобраны оптимальные режимы электромагнит- ных колебаний для каждого из рассматриваемых объектов (солода, дрож- жей, ферментных препаратов). Исследования будут способствовать повы- шению экстрактивности и полноте осахарения заторов, а это, в свою очередь, обеспечит полноту вкуса и стойкость пива. The article describes the study of the influence of electromagnetic waves onactivation of enzymes of barley and wheat malt, brewer's yeast, on thegrouting processes grain products, clarification of the wort, as well asstability of the finished beer. It is a detailed analysis of the selected processStudies of physical factors of electromagnetic radiation and recommendedmended for optimal use of permanent magnetic brewingfield, X-ray radiation at a wavelength λ = 1,542 • 10-10m, ultra-rafioletovogo radiation using nitrogen gas laser at lengthwavelength λ = 3,378 • 10-7 M. Optimal electromagnetic modesvibrations for each of the objects under consideration (malt, yeastments, enzymes). The research will contribute to increasedsheniyu extract content and completeness Saccharified congestion, which, in itsturn, will ensure the completeness of taste and stability of beer.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20482
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
NP-53-pos.pdf2,22 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback