DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20852

Название: Kinetics research of rice flour paste drying with beet colorant combined with energy supply
Другие названия: Дослідження кінетики процесу сушіння пасти рисового борошна з буряковим барвником комбінованим енергопідведенням
Авторы: Dubkovetskyy, Igor
Malezhik, Ivan
Pasichny, Vasiliy
Tymoshenko (Kremeshna), Irina
Дубковецький, Ігор Володимирович
Малежик, Іван Федорович
Пасічний, Василь Миколайович
Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна
Ключевые слова: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
combined method of exposure
paste
mushrooms
energy consumption
infrared drying
комбінований метод впливу
паста
гриби
споживання енергії
інфрачервона сушка
комбинированный метод воздействия
грибы
потребление энергии
инфракрасная сушка
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Kinetics research of rise flour paste drying with beet colorant combined with energy supply / I. Dubkovetskyy, I. Malezhik, V. Pasichnіy, I. Tymoshenko // Modern technologies in the food industry. – 2014. – Р. 36–39.
Краткий осмотр (реферат): The aim of our research was to develop a method of stabilizing the natural pigment of betanine contained in beetroot juice, with its further use as a natural colorant in meat-containing products production. At the same time, to develop a comprehensive mix in dry form containing natural beet colorant with combination of rice flour, used as a cobuilder for mincemeat sausages. Метою нашого дослідження була розробка методу стабілізації природного пігменту бетаніну бурякового соку, з подальшим його використанням як природного барвника у виробництві м'ясних виробів. У той же час, розроблено комплексну суміш в сухому вигляді, що містить природний барвник буряка та рисове борошно, для подальшого використання як структуроутворювача у м'ясних фаршах. Целью нашего исследования была разработка метода стабилизации природного пигмента бетанина свекольного сока, с последующим его использованием в качестве природного красителя в производстве мясных изделий. В то же время, разработана комплексная смесь в сухом виде, содержащий природный краситель свеклы и рисовая мука, для дальнейшего использования в качестве структурообразователя в мясних фаршах.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20852
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Kinetics research of rice.pdf198,02 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback