DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21118

Название: Modeling of cutting of food products
Другие названия: Моделювання різання харчових продуктів
Авторы: Guts, Viktor
Gubenia, Oleksii
Гуць, Віктор Степанович
Губеня, Олексій Олександрович
Ключевые слова: cutting
force
modeling
food
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
різання
зусилля
моделювання
їжа
резание
усилие
моделирование
еда
Issue Date: 2010
Библиографическое описание: Goots, V. Modeling of cutting of food products / O. Gubenіa, V. Goots // Journal of EcoAgriTourism. – 2010. - № 1. – P. 67-71.
Краткий осмотр (реферат): The mathematical and physical model of cutting of food products is conducted. It is shown out mathematical model which determines dependence of cutting effort on the parameters of regimes of process and structurally mechanical properties of product. Modeling is conducted both for homogeneous products and multi-layered which have a thin, but strong shell, here is a rapid change of cutting effort. At a physical model explored of cutting on the devices of pendulum type, that allows easily to change the parameters of regimes and cutting terms. Certainly cutting effort and rational terms at which spending energy go down and cutting quality rises. Results are applied at development of construction of equipment for cutting of food products. Проведене математичне та фізичне моделювання різання харчових продуктів. Виведено математичну модель. що описує залежність зусилля різання від режимів процесу та структурно-механічних властивостей продукту. Моделювання проведено як для однорідних за структурою продуктів, так і багатошарових продуктів, які мають тонку, але міцну оболонку, яка викликає швидку зміну зусилля різання. Фізичне моделювання різання проведено на установці маятниого типу, що дозволяє легко змінювати режими та умови різання. Результати застосовані в розробці конструкцій обладнання для нарізання харчових продуктів Проведено математическое и физическое моделирование резания пищевых продуктов. Выведена математическая модель. что описывает зависимость усилия резания от режимов процесса и структурно-механических свойств продукта. Моделирование проведено как для однородных по структуре продуктов, так и многослойных продуктов, которые имеют тонкую, но крепкую оболочку, которая вызывает быстрое изменение усилия резания. Физическое моделирование резания проведено на установке маятниого типа, что позволяет легко изменять режимы и условия резания. Результаты применены в разработке конструкций оборудования для нарезания пищевых продуктов
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21118
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
eco1.pdf270,21 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback