DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21270

Название: Енергетичні трансформації в харчових технологіях
Другие названия: Energy transformation in food technologies
Авторы: Соколенко, Анатолій Іванович
Палаш, Анатолій Анатолійович
Костюк, Володимир Степанович
Васильківський, Костянтин Вікторович
Sokolenko, Anatoly
Vasilkivskiy, Konstantin
Kostyuk, Vladimir
Palash, Anatoliy
Ключевые слова: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки
трансформація
хімічна енергія
параметри
параметры
химическая энергия
трансформация
parameters
chemical energy
transformation
Issue Date: 2012
Библиографическое описание: Енергетичні трансформації в харчових технологіях / A. І. Соколенко, B. С. Костюк, К. В. Васильківський, А. А. Палаш // Харчова промисловість. – 2012. - № 13. – С. 198-204.
Краткий осмотр (реферат): Наведена загальна оцінка енергетичних трансформацій, які мають місце в харчових технологіях. Вхідні сировинні потоки оцінюються результатом колообігу вуглецю і фотосинтезу різноманітної органіки, створенням носіїв хімічної енергії, представлена інформація щодо спроб використання гібридних конструкцій нанотехнологій. Оцінено перспективи енергетичних трансформацій і енергетичних накопичувачів на основі розчинених газів. Дана общая оценка энергетических трансформаций, имеющих место в пищевых технологиях. Входящие сырьевые потоки оцениваются результатом круговорота углерода и фотосинтеза разнообразной органики, созданием носителей химической энергии, представлена информация о попытках использования гибридных конструкций нанотехнологий. Оценены перспективы энергетических трансформаций и энергетических накопителей на основе растворенных газов. A general evaluation of the energy transformations that occur in food technology. Incoming raw material flows estimated result of the carbon cycle of photosynthesis and a variety of organics, the creation of chemical energy carriers, provides information about attempts to use hybrid structures of nanotechnology. The prospects of energy transformation and energy storage devices based on the dissolved gases. The peculiarity of fermentation technology is the accumulation of potential energy due to the dissolution of carbon dioxide. This potential depends on the geometry of the apparatus, which is manifested in the magnitude of hydrostatic pressure and the physical pressure. The data relating to the process of secondary fermentation in the factories on the fermenters champagne.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/21270
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
12.pdf4,1 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback