Вплив дріжджових лізатів на культивування молочнокислих бактерій

Вантажиться...
Ескіз

Файли

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Досліджено процес культивування молочнокислих бактерій у квасному суслі з додаванням дріжджових лізатів. Показано, що використання дріжджових лізатів прискорює даний процес і сприяє збільшенню швидкості нагромадження кислот на ЗО - 32 % у порівнянні з контролем. На основі експериментальних досліджень встановлено, що для культивування молочнокислих бактерій, які використовують у виробництві хлібного квасу, доцільним є додавання до квасного сусла лізатів хлібопекарських і пивних дріжджів у кількості 6 % від об’єму середовища, тому що призводить до підвищення інтенсифікації процесу кислотоутворення. The aim of the research is improvement of cultivation methods pf lactobacillus bacteria by means of addiction of yeasts extract and lysates to nutrient medium. The process of cultivation of berries in rye bread with addition of yeast lysates is investigated. With the help of experimental investigation it is determined that for cultivation of lactobacillus bacteria, which are used in the process of bread kvass manufacturing, the addition of bakery and beer yeast lysates in amount of 6 % of nutrient medium volume is reasonable. It was shown that their use is intensified by this process and conduces to the increase speed of production of acids on 30 - 32 % in comparing to control.

Опис

Ключові слова

кафедра фізики, квасне сусло, дріжджові лізати, молочнокислі бактерії, культивування, cultivation, yeast lysates, lactobacillus bacteria, rye bread

Бібліографічний опис

Вплив дріжджових лізатів на культивування молочнокислих бактерій / В. С. Зубченко, Н. І. Березовська, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Л. В. Ткаченко // Харчова промисловість. – 2012. - № 13. – С. 24-27.

Зібрання