Нові термотолерантні раси дріжджів для спиртового зброджування меляси

Вантажиться...
Ескіз

Дата

1997

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Результати досліджень чотирьох нових термотолерантних рас дріжджів у порівнянні з расою Saccharomyces cerevisiae показали, що вони добре зброджують цукри меляси і утворюють етиловий спирт. За спиртоутворенням та іншими показниками бродіння досліджені дріжджі розмістилися у такій послідовності: С-45 > С-30 > С-19 > С-23 > Saccharomyces cerevisiae. Наявність підвищеної кількості діоксиду сірки в сульфітованій мелясі негативно впливає на розмноження дріжджів, утворення спирту та інші показники спиртового бродіння. The results of studies of four new races of thermotolerant yeasts in comparison with a race of Saccharomyces cerevisiae showed that they are well fermented sugar molasses and form ethyl alcohol. For spirtovanny and other indicators of fermentation was studied yeast is in the following sequence: C-45 > S-30 > P-19 > s-23 > Saccharomyces cerevisiae. The presence of increased amount of sulfur dioxide in sulfur molasses negatively affects the reproduction of yeast, alcohol synthesis and other indicators of alcoholic fermentation.

Опис

Ключові слова

кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, термотолерантні раси дріжджів, спиртове бродіння, мелясне сусло, етиловий спирт, розмноження дріжджів, діоксид сірки, the rmotolerant strains of yeast, alcoholic fermentation, molasses wort, ethyl alcohol, reproduction of yeast, sulfur dioxide

Бібліографічний опис

Нові термотолерантні раси дріжджів для спиртового зброджування меляси / А. М. Куц, О. Санчес, Р. Контрерас, Р. Дельгадо // Наукові праці УДУХТ. – 1997. – № 3. – С. 53-55

Зібрання