Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/22494
Title: Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів
Other Titles: Perspectives of chromatographic techniques for expertise food products
Authors: Ковальова, Світлана Олександрівна
Майборода, Олена Іванівна
Поліщук, Анастасія Миколаївна
Kovaleva, Svetlana
Mayboroda, Elena
Polishchuk, Anastasia
Keywords: кафедра харчової хімії
хроматографія
харчова промисловість
харчові продукти
експертиза
хроматография
пищевая промышленность
пищевые продукты
chromatography
food industry
food
expertise
Issue Date: 2015
Citation: Ковальова, С. О. Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів / С. О. Ковальова, О. І. Майборода, А. М. Поліщук // Перспективи застосування методів хроматографії у експертизі харчових продуктів : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. – К. : НУХТ, 2015. - С. 269-271.
Abstract: Різні види хроматографії застосовують для здійснення контролю якості харчової сировини і харчових продуктів. Методами хроматографічного аналізу можна визначати кількісний і якісний склад суміші компонентів. Це дозволяє робити висновки відносно природного або синтетичного походження об’єкту. Хроматографічні методи можуть бути використані для перевірки відповідності умов технологічних процесів виробництва нормативним документам. З огляду на можливості і переваги різних видів хроматографії перспективними є розробка, вдосконалення і поширення методів аналізу із застосуванням хроматографічних приладів. Различные методы хроматографии применяют для осуществления контроля качества пищевого сырья и пищевых продуктов, а также для проверки соответствия условий технологических процессов производства нормативным документам. Методы хроматографического анализа позволяют определять качественный и количественный состав смеси компонетов, что важно для определения природного или синтетического источника происхождения образца. Перспективны разработка, усовершенствование и внедрение хроматографических методов на пищевые производства. Different chromatography techniques are used for quality control of raw materials and food products, as well as to verify compliance with the conditions of technological processes of production regulations. Chromatographic analysis methods make it possible to determine the qualitative and quantitative composition of the mixture of components. It is important for the definition of a natural or synthetic source of origin of the sample. Development, improvement and implementation of chromatographic techniques on food productions promise advantages.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/22494
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
72.pdf1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.