Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2307
Title: Сахарозаменители нового поколения низкой калорийности и гликемичности
Other Titles: New generation of sweeteners with low calorie content and glycemic index
Authors: Дорохович, Антонелла Николаевна
Дорохович, Виктория Витальевна
Лазоренко, Наталия Петровна
Lazorenko, Natalia
Dorohovich, Victoriya
Dorohovich, Antonella
Keywords: сахарозаменители
цукрозамінники
sweeteners
гликемичность
сахарный диабет
кондитерские изделия
глікемічність
цукровий діабет
кондитерські вироби
glikemichnost
diabetes
confectionery
кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2011
Citation: Дорохович, А. Н. Сахарозаменители нового поколения низкой калорийности и гликемичности / А. Н. Дорохович, В. В. Дорохович, Н. П. Лазоренко // Продукти & ингредиенты. - 2011. - № 6(8). - С. 46-48.
Abstract: Проведен глубокий анализ отечественных и зарубежных сахарозаменителей нового поколения низкой калорийности и гликемичности. Приведены результаты исследования направленные на разработку рациональных технологий различных групп кондитерских изделий (печенье, кексы, маффины, бисквиты, конфеты, мармелады, жевательные карамели) на основе сахарозаменитеклей нового поколения - мальтита, мальтитола, лактитола, лактулози, эритритола, изомальта. Проведено порівняльна характеристика вітчизняних і зарубіжних цукрозамінників нового покоління низької калорійності і глікемічності. Наведено результати дослідження, які спрямовані на розробку раціональних технологій різних груп кондитерських виробів (печиво, кекси, маффіни, бісквіти, цукерки, мармелад, жувальна карамель) на основі цукрозамінників нового покоління - мальтита, мальтитолу, лактитол, лактулози, еритрітола, ізомальта. Deep analysis of domestic and foreign sweeteners new generation of low calorie and glikemiс. The results of research aimed at developing sustainable technologies of different groups of confectionery products (cookies, cakes, muffins, biscuits, sweets, marmalades, chewy caramel) based sweeteners new generation - maltitol, maltitol, lactitol, lactulose, erythritol, isomalt.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2307
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sweetener_diabetes.pdf276.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.