Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/23330
Title: Кондитерские изделия специального назначения, учитывающие требования нутрициологии к продуктам питания спортсменов
Other Titles: Confectionery special purpose, taking into account the requirements for food nutritsiolohiyi athletes
Authors: Дорохович, Антонелла Николаевна
Дорохович, Виктория Витальевна
Яременко, Оксана Михайловна
Естремская, Яна Александровна
Dorohovich, Antonella
Dorohovich, Victoriya
Yaremenko, Oksana
Yestremska, Yana
Keywords: нутрициология
энергетическая ценность
сдобное печенье
зародыши пшеницы
белок
нутріціологія
енергетична цінність
здобне печиво
зародки пшениці
білок
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
nutritsiolohiya
energy value
butter cookies
wheat germ
protein
Issue Date: 2012
Citation: Кондитерские изделия специального назначения, учитывающие требования нутрициологии к продуктам питания спортсменов / А. М. Дорохович, В. В. Дорохович, О. М. Яременко, Я. Естремская // Продукты и ингредиенты. – 2012. – № 4. – С. 12-15.
Abstract: Статья рассматривает возможности создания кондитерских изделий специального назначения, учитывающих требования нутрициологии к продуктам питания спортсменов. В частности, предлагается использовать зародыши пшеницы для обогащения кондитерских изделий, в частности сдобного печенья белковыми компонентами и улучшение его аминокислотного состава. Разработаны рецептуры новых видов печенья и исследованы качественные показатели готовых изделий.Стаття розглядає можливості створення кондитерських виробів спеціального призначення, що враховують вимоги нутріціології до продуктів харчування спортсменів. Зокрема пропонується використовувати зародки пшениці для збагачення кондитерських виробів, зокрема здобного печива білковими компонентами і покращення його амінокислотного складу. Розроблено рецептури нових видів печива та досліджено якісні показники готових виробів. The article examines the possibility of creating confectionery special purpose, taking into account the requirements for food nutritsiolohiyi athletes. In particular proposed use wheat germ to enrich confectionery products, including butter biscuits protein components and improving its amino acid composition. Developed formulation of new kinds of cookies and examined quality indicators of finished products.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/23330
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sdamkisnytnkpps.pdf3.66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.