DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Монографії, підручники, навчальні посібники >
Колективні монографії, розділи з колективних монографій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/23421

Название: Високобілкові рослинні добавки для хлібопечення
Другие названия: High-protein plants supplements for bakery
Авторы: Махинько, Валерій Миколайович
Шаран, Андрій Васильович
Makhynko, Valeriy
Sharan, Andrey
Ключевые слова: хліб
біологічна цінність
бобові
білок
урожайність
амінокислоти
хлеб
биологическая ценность
бобовые
белок
урожайность
аминокислоты
bread
biological value
legumes
protein
crop yields
amino acids
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра технології зберігання і переробки зерна
Issue Date: 2015
Библиографическое описание: Махинько, В. М. Високобілкові рослинні добавки для хлібопечення / В. М. Махинько, А. В. Шаран // Повноцінне харчування : інноваційні аспекти технологій, енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу : кол. моногр. / за ред. В. В. Євлаш, В. О. Потапова, Н. Л. Савицької ; Харк. держ. ун-т харч. та торг. – Х. : ХДУХТ, 2015. – С. 191-208.
Краткий осмотр (реферат): На основі аналізу хімічного складу основних груп хлібобулочних виробів показана необхідність підвищення їх харчової та біологічної цінності. Наведено переваги та недоліки традиційних білкових збагачувачів, оцінено сільськогосподарські культури України як можливе джерело одержання високобілкових продуктів. З урахуванням вмісту білка та його амінокислотної формули у різних зернових і бобових культурах пропонуються рекомендації щодо використання їх для збагачення хлібних виробів з пшеничного борошна. Розглянуто існуючі способи підвищення білкової цінності хлібобулочної продукції і показано переваги використання з цією метою високобілкових рослинних добавок (концентратів та ізолятів). На основании анализа химического состава основных групп хлебобулочных изделий показана необходимость повышения их пищевой и биологической ценности. Указаны преимущества и недостатки традиционных белковых обогатителей, оценены сельскохозяйственные культуры Украины как возможный источник получения высокобелковых продуктов. С учетом содержания белка и его аминокислотной формулы в различных зерновых и бобовых культурах предлагаются рекомендации их использования для обогащения хлебных изделий из пшеничной муки. Рассмотрены существующие способы повышения белковой ценности хлебобулочной продукции и показаны преимущества использования с этой целью высокобелковых растительных добавок (концентратов и изолятов). It is shown necessity of increasing of food and biological value of bakery products, based on analyze of chemical composition of the main groups of its products. It is given the advantages and disadvantages of traditional supplements with high protein content and described Ukrainian agricultural crops as potential source for production of high protein additives. It is developed a recommendations for using of cereal and bean for fortification of bakery products produced with wheat flour, based on its protein content and amino acids formula. It is described an existing methods of fortification of bakery products and is shown advantages of using for this aim a supplements with high protein content concentrates and isolates).
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/23421
ISBN: 978-966-405-380-5
Appears in Collections:Колективні монографії, розділи з колективних монографій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
RMmvmvbrddhp.pdf750,21 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback