Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24163
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПолумбрик, Максим Олегович-
dc.contributor.authorКостюк, Володимир Степанович-
dc.contributor.authorСовко, Марина Станіславівна-
dc.contributor.authorЧебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна-
dc.contributor.authorПолумбрик, Олег Максимович-
dc.date.accessioned2016-09-22T08:49:14Z-
dc.date.available2016-09-22T08:49:14Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationГалактоманани в харчових технологіях / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С. Совко та ін. // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2015. - № 18. - С. 43-48.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24163-
dc.description.abstractРозглянуто отримання, властивості і використання галактомананів у харчових технологіях. Ці харчові гідроколоїди є лінійними полісахаридами, що складаються з фрагментів залишків манопіранози, періодично заміщених фрагментами D-галактози. Вони характеризуються низькою вартістю і здатні утворювати в’язкі розчини навіть при низьких (<1 %) концентрації. Включення галактомананів до складу харчових продуктів сприяє збагаченню харчовими волокнами, збільшує термін їх зберігання, впливає на кристалізацію, дозволяє контролювати текстуру, стабілізувати піни і емульсії, попереджає розшарування чи осідання, синерезис і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування галактомананів у харчових продуктах в якості гелеутворювачів, стабілізаторів, інгібіторів ретроградації крохмалю. The properties and utilization of Galactomannans (GM) in food technologies have been discussed. These food hydrocolloids are linear polysaccharides composed from mannopiranoses units, which were substituted periodically by D- galactoses units. These ingredients are able to form viscous solutions even at low (less than 1 %) concentration and have low cost. GM inclusion into food products leads to shelf life increase, fortification by food fibers, impact on crystallization, allow to control texture as well as foam sand emulsion stabilization, prevent sedimentation and syneresis and has positive impact on human health. The technological features of 6M and their utilization in food as gel forming agents, stabilizers, inhibitors of starch retrogradation were observed.uk_UA
dc.language.isouk_UKuk_UA
dc.subjectвиробництво галактомананівuk_UA
dc.subjectгелеутворювачіuk_UA
dc.subjectгалактомананиuk_UA
dc.subjectgalactomannans productionuk_UA
dc.subjectgel formation agentsuk_UA
dc.subjectGalactomannansuk_UA
dc.subjectкафедра харчової хіміїuk_UA
dc.subjectкафедра екологічної безпеки та охорони праціuk_UA
dc.titleГалактоманани в харчових технологіяхuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf315.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.